miercuri, 7 martie 2012

Geanta de primavara

Bun venit, primavara!
Mi-a facut reala placere sa cos aceasta gentuta, mai ales ca am incercat pentru prima data anumite tehnici. Asadar, tiparul este facut de mine, avand in minte unele tendinte de anul acesta in materie de genti. Geanta a fost facuta pe principiul “2 in 1”. Adica poti pune in ea “o agenda” sau “un praz.”Este prevazuta cu 4 fermoare laterale, astfel incat se poate mari sau micsora dupa dorinta.
Materialele folosite: un doc pufos, alb, un in si un alt material mai gros, de tapitat, ata speciala de brodat, captuseala, piele, lant,dantela,panglica.
Broderia este manuala si la masina. Cea de pe fata gentii este cu panglica  si cu ata de brodata.Tehnica cu panglici am invatat-o acum de pe youtube.Tot acum  si punctul francez(floricelele cu punctulete roz). Broderie manuala am facut in scoala primara, cat s-a putut.Broderie cu masina am facut pe buzunarul interior al gentii.
Geanta este intarita cu termocolant,apoi pe margine am inserat in timpul coaserii cablu, iar pe lateral am intarit si cu folie rigida, de la un dosar.
Fermoarul de inchidere a gentii este din cel folosit la geci, care se deschide total, datorita largimii mari a gentii.
Manerele sunt dintr-un lant reconditionat , caruia i-am atasat material.




































 

3 comentarii:

  1. Mirela, tutorialul este dupa toate regulile artei. Intelege si cine nu face genti despre ce e vorba.
    Mai-mai sa ma convingi sa-mi inving lenea de a incepe si eu sa fac genti... Pare totul foarte simple, dar cred ca nu e... Daca voi face vreodata vreo geanta o sa-ti consult situl.
    Impodibirea (embellishment) este foarte bine facuta si ce ai brodat tu este tot la mare inaltime.
    Jos palaria, doamna draga! Acum sa vezi ca si domnisoara vrea o gentuta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa purtam cu placere gentile si felicitari ca ai participat. Tehnica broderiei am studiat-o si eu , dar nu am incercat. La cat mai multe !

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirela te asteapta o leapsa la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere